E Coaching

In tegenstelling tot wat wel eens wordt gedacht doet E coaching (online coaching) niet onder voor face to face gesprekken.
Het grote voordeel is natuurlijk dat je, om elkaar te spreken, afstand niet relevant is. Een ander voordeel is dat de marge om een afspraak in te plannen ruimer is, dat maakt het mogelijk om ook in de avonduren beschikbaar te zijn voor online gesprekken. Ik heb jarenlange ervaring met het bieden van online coaching en begeleiding, voor meer informatie over online coachen adviseer ik je om dit artikel over email coaching te lezen, of dit artikel dat door nu.nl gepubliceerd werd naar aanleiding van een langlopend onderzoek van de Universiteit Tilburg.

Omdat afstand geen rol speelt maakt E Coaching het mogelijk dat je altijd gebruik kunt maken van een gesprek met mij wanneer je met vragen zit, of gewoon eens wilt praten over jouw bdsm gevoelens, je seksuele beleving, problemen binnen je relatie op het gebied van seks en intimiteit. Meestal zijn Chat gesprekken op korte tijd in te plannen, soms zelfs op dezelfde dag. Email coaching is eigenlijk altijd per direct te starten omdat deze start met een inhoudelijke email van jou (als je voor deze optie kiest is het wel handig dat je dit vermeld in je bericht).

Graag leg ik je nog iets meer uit over de verschillen tussen Coaching via Chat of via Email.

Bij chat is er direct contact, de communicatie verloopt via het toetsenbord in een beveiligde chat omgeving op deze site. Eén van de voordelen van een gesprek via chat is dat ik gelijk in kan spelen op wat je zegt, ik kan bijvoorbeeld gericht vragen stellen om samen tot de kern door te dringen, jij krijgt direct vragen, tips en handvaten die aansluiten op hetgeen je met mij deelt. Een ander voordeel is dat het mogelijk is om anoniem te blijven, ervaring heeft mij geleerd dat in het praten over seksuele gevoelens sommigen het prettig vinden dat zij anoniem kunnen blijven. Omdat ik bij chat gesprekken geen gebruik maak van een cam blijft anonimiteit gegarandeerd mocht dat belangrijk voor  je zijn.

Bij coaching via email zijn er weer andere voordelen. Zoals het uit kunnen werken van de emails op een tijd die jou goed uitkomt, zonder tijdsdruk. Voor deze optie zet ik vaak thuiswerk opdrachten die het proces ondersteunen, op die manier kan tijd effectief ingezet worden. Jij kunt in jouw eigen tijd en tempo werken aan de mails en/of opdrachten en op die manier het inzicht in jezelf vergroten.

Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van een telefonisch consult. Wil je een gesprek met mij als coach, of heb je vragen over de begeleiding die ik bied maak dan gebruik van het contact formulier. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. Omdat ik werk met waardebepaling achteraf bepaal jij zelf wat het contact met mij jou waard is.

Vergeet ook niet om te kijken naar de gratis cursussen die ik via mijn site beschikbaar stel. Deze zijn te volgen zowel met als zonder begeleiding van mij als coach.