Testimonials

Freek

Ik heb heel wat e-mails met Karen mogen wisselen, en dat heeft me veel gebracht. Enerzijds opnieuw het inzicht dat ik mijn bdsm-gevoelens mag hebben. En anderzijds heb ik meer zicht gekregen op hoe buitengewoon waardevol mijn relatie voor me is. Voor de helderheid, ik ben al vele jaren getrouwd met een pure vanille-vrouw, die helemaal níks met bdsm heeft. Lang heb ik weliswaar gevoeld dat mijn vrouw en ik het samen goed hebben, maar focuste ik toch steeds weer op wat ik miste, en dat was terugkerend mijn hang naar bdsm. Karen heeft me verder geholpen in het kunnen zien, en voelen, dat ik kan blijven hangen in verlangen naar wat ik samen met mijn vrouw nooit zal beleven, maar dat ik er ook voor kan kiezen om te gaan waarderen wat er tussen mijn vrouw en mij wél goed gaat. Nee, dat zal niet altijd zomaar lukken, maar ik durf er nu wél in te geloven dat dat steeds beter en vaker zal gebeuren. Het genieten van wat samen goed gaat, waar we beiden van genieten geeft me rust in mijn hoofd. En die rust is me dierbaar. Mijn denken aan bdsm, hoeveel genot me dat bracht is nog niet gestopt, maar, ik kan het zoeken naar daadwerkelijke lijfelijke ervaringen stoppen. De rust die dat brengt heb ik aan Karen te danken.
Freek 

Anoniem stel 

Een aantal maanden geleden hebben we contact opgenomen om Karen, omdat we hopeloos in de knoop zaten met onze sexuele beleving en daarmee ook met onze emotionele relatie.

We hebben Karen leren kennen als een zeer integer persoon. Ze combineert op een unieke openhartige manier haar professionele kennis en kunde met haar eigen ervaringen binnen de bdsm wereld. Daarnaast heeft ze tijdens de gesprekken meerdere keren bewezen een zeer grote mensenkennis te bezitten.

Eigenlijk doet ze wat een goede coach moet doen: vragen stellen en een spiegel voorhouden. En ervoor zorgen dat je uiteindelijk zelf het antwoord vind op je vragen.

Dit doet ze op een zeer goede en daarnaast zeer plezierige wijze.
Een stel dat na 10 jaar huwelijk een ontdekkingsreis in de wereld van bdsm is begonnen. Iets wat ons zonder de hulp van Karen zeer waarschijnlijk niet succesvol gelukt was. 

Arno

Al meer dan 5 jaar ken ik Karen, heb haar leren kennen door haar forum. In die jaren is er een heel diep respect en onderling vertrouwen gegroeid. Zij laat mensen altijd in hun waarde, en als coach is zij in staat om je een zeer confronterende spiegel voor te houden. Waar je veel van kunt leren, en dat is soms heel erg nodig. Bij mij sluimerde het al enkele jaren om een keer gebruik te maken van de diensten van Karen als coach, toen zij ergens vorig jaar naar mij aangaf of ik daar misschien behoefte aan had. Heb ik daar na enig nadenken ja op gezegd, en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Het heeft mij op een positieve manier veranderd, ik ben erdoor gegroeid. En daar ben ik haar voor eeuwig dankbaar voor.

Ik kan het ook iedereen aanbevelen als je het een keer niet weet, en je er zelf niet meer uitkomt. Samen met Karen kun je dan zoeken naar een oplossing die voor jou past, ook al zal dat net als bij mij best moeilijk en confronterend kunnen zijn. Maar achteraf wordt je er alleen maar beter van.

Daarom Karen, voor mij ben je een KANJER.
Groetjes van een mens die nooit te oud is om te leren;
Arno 

Anoniem

Ik herinner dat ik met angsten en vragen aarzelend jouw website doornam.

Sommige dingen herkennend, anderen nog totaal verborgen voor me.

Net of iets mijn ‘groei’ tegen hield… zelf zag ik niet wat of hoe… al was het zo voor de handliggend: verstand uit en gewoon doen.

Jij leende me je oortjes en stelde je inlevingsvermogen vrijwel meteen ter beschikking.

Ik was bang om ‘open’ te praten, en toch gaf je me vertrouwen, was je geruststellend, hielp me dingen te verwoorden en gaf je ook voorbeelden en situaties zodat het praten makkelijker ging.

Wat was ik je dankbaar:

“alles lag klaar op het puntje van mijn tong” ik kende de antwoorden en jij gaf me dat steuntje en daardoor durfde ik.

En ieder stapje durf meer, het nadenken en het ‘erover’ hebben met jou… was een stap dichter naar Hem toe.

Was ook zo een overwinning iedere keer, en die wilde ik dan ook graag met jou delen.

Alles loopt nu zo zalig tussen Hem en mij, al is er soms nog wel eens een aarzeling… een drempeltje… of even te veel denken dat de rem weer zet op het doen.

Dank je wel om me verder te helpen ‘groeien’.

Madelief

Ik leerde Karen kennen via een kleinschalig bdsmforum, zij was daar de moderator. Vlug werd ik positief aangesproken door haar diepzinnige en verhelderende reacties op mijn postings Ze had blijkbaar heel veel mensenkennis en de gave om vele zaken een positieve wending te geven.

Al vlug zocht ik met haar een persoonlijker contact omdat ik het gevoel had veel van haar te kunnen leren. Zo ontstond er een diepe band tussen ons en ik ging haar als een soort mentor beschouwen.

Zelf had ze ook veel meegemaakt en ze herkende veel van wat ik doormaakte en toonde op die manier veel empathie, ik voelde me echt begrepen door haar en gesteund. Haar levenswijsheid gebruikte ze om mij te helpen. Ze hield me dikwijls een spiegel voor en kon dikwijls heel goed omschrijven hoe ik me voelde, vooral door haar eigen ervaringen. Ze toonde echt interesse in me en stelde me veel vragen waardoor ik bewuster en dieper ging nadenken waar ik mee bezig was of wat ik voelde, door haar zag ik ook beter de oorzaak en gevolg van bepaalde problemen waar ik ook zelf verantwoordelijk voor was, ik voelde me door haar echt begrepen en bevestigd. Ze was niet snel veroordelend, ze gaf iedereen altijd eerst het voordeel van de twijfel maar ze praatte je niet naar de mond. Ze was daardoor ook altijd heel eerlijk in wat ze voelde en zag, en ze kon negatieve zaken ombuigen tot positieve kritiek, ik kon er iets mee doen.

Ik ben haar heel dankbaar voor haar inzichten die ze mij heeft bijgebracht en haar steun, ze heeft me door heel wat moeilijke momenten heel geholpen. Ik kan haar bij iedereen aanbevelen, zowel mensen die het moeilijk hebben, zoekende zijn of mensen die wat meer inzichten willen krijgen in hun gevoelens of waarom bepaalde zaken in hun leven steeds terugkeren.
Madelief 

Lotte 

Tijdens de D’s die ik had merkte dat ik tegen steeds meer problemen aan liep. Regels die tegen mijn gevoel in gingen, dingen die er van me werden verwacht die me enorm enauwden en zo waren er meer en meer situaties. Ik wou er niet aan toegeven, wou het ook eerst niet onder ogen zien.

Ik zat behoorlijk met mezelf in de knoop, en wist niet meer wat ik er mee aan moest allemaal.

Op het forum van Karen schreef ik wat dingen van me af en toen heeft ze me haar msn adres gegeven.

Karen heeft me toen heel erg geholpen door me te laten praten, en te luisteren.

Ze heeft me geholpen om de zaken weer op een rij te krijgen.

Het was erg fijn om met haar te praten, omdat ze me echt begreep en een gevoel van vertrouwen gaf.
lotte

Carry

In mijn zoektocht naar bdsm, kwam ik steeds meer vragen en twijfels tegen en wist niet goed wat ik er mee aan moest, tot dat ik op het internet ging surfen. Zo kwam ik op het forum van Karen terecht waar ik me als lid aanmeldde.

Ik ben meteen begonnen met inlezen en had al vrij snel contact met haar, via privé berichtjes, maar ook via mail toen ze me dat voorstelde, ik was dolblij want ik zou dit zelf nooit hebben durven vragen.

Zo hebben we via msn, maar ook mailend, verschillende gesprekken gehad over bdsm.

Over mijn twijfels en over mijn vragen, het was toch fijn bepaalde dingen bevestigd te krijgen, twijfels over het invullen van bv sublijsten, eerste ontmoeting van een meester, het delen van de ervaring, het leren van bepaalde termen die gebruikt worden in de bdsm wereld en niet te vergeten het regelen van een back up! Dat had ik zelf nooit bedacht.

Dus ja ik heb er zeker wat aan gehad en nu nog, want als ik iets wil weten kan ik t altijd vragen.
groetjes carry 

Geef een reactie