Vormen van Support

Hieronder heb ik een beknopte uitleg gegeven van voor wat voor soort hulp je bij mij terecht kunt. Bij twijfel of ik iets voor je kan betekenen kun je altijd (vrijblijvend) contact met me opnemen.

Seksualiteit Algemeen

Prettig in je vel zitten is niet alleen een spreekwoord, wanneer je letterlijk prettig in je vel zit dan voel je je comfortabel met je lichaam. Dan ben je in staat te genieten van je lichaam, en dit te delen met een partner. Wanneer je het gevoel hebt dat je ten aanzien van de beleving van seksualiteit en intimiteit, of ten aanzien van genieten van je lichaam, niet in balans bent dan is het wellicht prettig om te weten dat je hier aan werken kunt om zo tot een beter of prettiger seksleven te komen. Via gesprekken en met behulp van thuiswerk opdrachten ga je werken aan een sterkere balans in jouw eigen seksualiteit.

Seksualiteit, Seks na misbruik

Het hebben verwerkt van seksueel misbruik is een eerste stap in weer in staat zijn te kunnen genieten van seks. De stap die volgt is je weer bewust worden van jouw eigen kracht en seksualiteit. Onderdeel daarvan kan zijn om los te komen van eventuele schuldgevoelens die je parten spelen wanneer je geconfronteerd wordt met gevoelens van opwinding. Je prettig voelen in je eigen lichaam en (weer) leren ontdekken waar jij van kunt genieten is een onlosmakelijk onderdeel van dit groei proces.Genieten van seks na misbruik is niet altijd onderdeel van trauma verwerking, mijn hulp richt zich specifiek op het weer leren genieten van seks. Dit kan alleen wanneer je het trauma verwerkt hebt, eventueel met behulp van een professional.

Seksualiteit, Kinky Seks & Bdsm

Of je nu je nog maar kort bewust bent van je gevoelens of dit al langere tijd weet, het kan soms moeilijk zijn een ander hierin te vertrouwen om erover te praten. Praten met een vertrouwenspersoon kan dan een begin geven in het leren begrijpen en accepteren van je gevoelens. Het kan helpen te praten met iemand die bekend is met de gevoelens en de verwarring welke dit bij je oproept. Je creëert op die manier een veilige plek voor jezelf om jouw innerlijke gevoelsleven te ontdekken op een verantwoorde manier.

Welke gevoelens kunnen dat zijn?
De verzamelnaam bdsm is een term die wordt gebruikt om emotionele behoeftes, fantasieën, gedachten en gevoelens op het gebied van dominantie, onderdanigheid, overgave,fetisjisme, sadisme en masochisme weer te geven.

Leren accepteren van je verlangens en behoeftes
Het kan heel verwarrend zijn wat je allemaal in je gevoelsleven tegenkomt. Wegstoppen is slechts een tijdelijke oplossing, door deze te accepteren als deel van jezelf vind je meer rust en balans in je gevoel. Het helpt je om te kijken naar jouw leven, is er in jouw leven ruimte voor deze behoeftes en verlangens, is er een partner waarmee je wil gaan praten over deze gevoelens, zijn er blokkades of obstakels in jouw leven en/of relatie die je belemmeren je behoeftes te uiten.
Soms blijkt dat seksueel misbruik, of andere trauma’s of andere (seksuele) blokkades één van de struikelblokken zijn die je tegenkomt. Is dit het geval dan kijken we samen naar wat er nodig is om dit te verwerken en de blokkades weg te werken. Wanneer blijkt dat aanvullende hulpverlening of andere vormen van hulpverlening gewenst is dan wordt je ondersteunt in het vinden van hulp die aansluit op wat voor jou nodig is.

Inzicht krijgen in je behoeftes en mogelijke invullingen
In de gesprekken die we hebben krijg je inzicht in jouw eigen behoeftes, je leert deze te herkennen, benoemen en begrijpen. Je leert ze te accepteren als deel van jezelf, ze maken jou tot wie je bent. Wanneer je dat duidelijk hebt pas dan kun je gaan kijken naar mogelijke invullingen, contacten die je wilt aangaan, het zoeken en vinden van een partner om jouw behoeftes mee
te delen of het aangaan van een gesprek met je huidige partner om deze te helpen begrijpen wat in jou leeft.
Het is ook mogelijk om, wanneer je al een relatie hebt en het moeilijk vind met je partner te
praten over jou behoeftes dit samen met mij.

Versterken van je weerbaarheid en zelfvertrouwen
Soms blijkt dat een grotere weerbaarheid en gezond zelfvertrouwen niet voldoende aanwezig zijn.Wanneer je met die basis contacten aangaat of in een (bdsm) relatie stapt dan kan dit leiden tot problemen, in sommige situaties kan dit zelfs leiden tot misbruik, misleiding, mishandeling.
Door te werken aan een stabiele en sterke basis in jezelf kun je dit voorkomen, ook wanneer je denkt dat je in een situatie zit die lijkt op wat eerder is genoemd dan kan praten met een vertrouwenspersoon die bekend is met bdsm helpen om zelf sterker te worden. Dit helpt je om te komen op een punt waarop je:

  1. Weet wat je wilt en kunt duidelijk kan maken hoe je dit wilt
  2. Weet wat je niet wilt en dit duidelijk kan en durft te maken
  3. Je niet op een ander vertrouwt om te weten wat goed voor jou is maar zelf verantwoording neemt.
  4. Je leert herkennen welke invullingen van bdsm bij jou passen zonder dat deze je zelfbeeld
    negatief beïnvloeden, je zelfvertrouwen onderuit halen of leiden
    tot misbruik.

Een persoonlijke mentor
Ook wanneer je op zoek bent naar een onafhankelijke mentor dan kun je contact opnemen.
We inventariseren samen wat jouw wensen zijn, welke vorm van mentorschap spreekt jou aan, hoe intensief wil je contact hebben, en vervolgens maken we hierover afspraken. Deze kunnen indien gewenst tussendoor ten alle tijden worden aangepast. Het draait uiteindelijk erom dat jij op een veilige en verantwoorde manier je bdsm gevoelens kunt gaan verkennen
en beleven. Een mentor kan daarin een prettige steun in de rug zijn, iemand die je altijd kunt benaderen wanneer je met vragen zit.

Relatie & Bdsm

Omgaan met verschil in verlangen

Wanneer jij of je partner worstelen met een verschil in verlangen dan kan dit aanleiding zijn voor veel onrust, misschien zelfs wel discussies, onmacht en onvermogen hier samen een weg in te vinden. Bedenk dat jullie niet de enige zijn bij wie in de relatie een verschil in verlangen zichtbaar wordt, realiseer je dat het benoemen, er samen over proberen te praten een eerste stap is. Als coach heb ik diverse stellen mogen helpen in het omgaan met een verschil in verlangen, en dan meer specifiek stellen waarbij de ene partner bdsm gevoelens heeft en de ander niet. Mijn doel is niet om partners over eigen grenzen te laten stappen, mijn werkwijze is erop gericht samen een voor beiden acceptabele weg te vinden in dit verschil in verlangen.

Polyamorie

Het aangaan of hebben van meerdere relatie’s is een keuze die kan passen bij bijvoorbeeld verschillende verlangens, of verschil in verlangen. De reden waarom iemand voor deze levenswijze kiest is niet relevant, belangrijker is dat de invulling ervan jouzelf, jouw leven en je relatie”s niet in onbalans brengt. Als coach kan ik je helpen om jouw eigen kaders in beeld te brengen, door te weten waar jouw persoonlijke grenzen liggen kun je duidelijk(er) communiceren met je partners. Praten over polyamorie is geen onderhandelen maar een gesprek gebaseerd op wederzijds respect voor ieders individuele behoeftes en de vrijheid deze te mogen volgen. Als coach kan ik je handvaten en tips aanreiken die je helpen balans te krijgen, en te houden. Vanzelfsprekend bied ik deze begeleiding zonder polyamorie te veroordelen.

Geef een reactie