Tarieven

Voor mijn dienstverlening heb ik bewust gekozen voor waardebepaling achteraf. Ik ben mij bewust van wat een gesprek met mij kan betekenen, ik weet welke veranderingen ik teweeg kan brengen maar ik kan niet invoelen welke waarde dit voor jou heeft.

Waardebepaling achteraf vraagt om een andere manier van kijken naar een interactie, ik geef en jij mag nemen. Wat is mijn geven jou waard? Dat is iets waarin ik je uitdaag om over na te denken. Waardebepaling achteraf begint dan ook eigenlijk al vooraf. Want voordat jij een afspraak met mij maakt ben je al aan het nadenken over wat een gesprek met mij jou waard is en vervolgens kun je dit aan de praktijk toetsen en naderhand zelf bijstellen, ongeacht de richting van het bijstellen. Je krijgt nadat we een gesprek gehad hebben via email een verzoek om de waarde te bepalen, de prijs die jij noemt is de prijs die ik op de factuur vermeld (en dit is altijd inclusief btw). Het maakt niet uit voor welke vorm van coaching je kiest, aan sommige zijn wel kosten verbonden die vooraf voldaan dienen te worden (deze worden later in mindering gebracht op het eindbedrag).

Waardebepaling achteraf betekent niet dat mijn hulp gratis is, het betekent evenmin dat ik ‘zwart’ werk. Wanneer jij bepaalt hebt wat de tijd die ik geïnvesteerd heb in het contact met jou voor prijs mag hebben laat je mij dit weten zodat ik een factuur voor dit bedrag kan opmaken (ik maak er een bedrag inclusief btw van).

Omdat face to face gesprekken wat meer organisatie vereisen en ik niet over een eigen praktijk ruimte beschik bied ik dit niet als standaard optie aan. Het is echter altijd mogelijk om contact met mij op te nemen om te kijken wat eventuele alternatieven zijn, te denken valt aan een gesprek op een rustige locatie, of bij jou/jullie thuis (afhankelijk van de reis afstand). Ik ben met enige regelmaat in Dieren, daar beschik ik gedurende kantoor uren over een rustige gespreksruimte. Afspraken in Dieren zijn mogelijk op woensdag, donderdag en vrijdag.

Veel gestelde vragen:

Is waardebepaling achteraf hetzelfde als gratis?
Nee. Vanaf het moment dat jij overweegt gebruik te maken van mijn expertise als coach ga je de verantwoording aan om de waarde te vergoeden die gesprekken met mij voor jou hebben. Je bepaalt alleen zelf hoe groot deze waarde is, heeft een gesprek met mij jou totaal niets opgeleverd dan mag je dit uiteraard aangeven en meenemen in jouw waardebepaling.

Wordt er dan wel gewerkt met een factuur?
Ja. Na ons gesprek stuur ik je een verzoek via email om de waarde voor dat gesprek te bepalen, zodra jij een prijs genoemd hebt maak ik een factuur op, ik verwerk de btw in de door jou bepaalde prijs.

Hoe weet ik of ik de juiste waarde bepaal?
Dat is waarin ik je uitdaag. Door eerst te ervaren wat een gesprek met mij je oplevert en dan te bepalen wat het jou waard is. Natuurlijk kun je kijken naar uurtarieven die coaches hanteren, deze liggen doorgaans tussen 50 en 200 euro per uur.

Zijn er ook andere mogelijkheden dan betalen met geld?
In principe niet. Het is echter altijd mogelijk om te overleggen wanneer je denkt mij een dienst te kunnen bieden die evenredig is aan de hulp die ik jou bied.

Waarom werk je met waardebepaling achteraf?
Eigenlijk is dit een positieve reactie op cliënten die hun factuur nooit voldaan hebben, op voorhand al uitgingen van het feit dat ik mijn kennis, vaardigheden en tijd kosteloos inzet of cliënten die wel mijn hulp verwachten zonder bereid te zijn te betalen. Ik raakte gedemotiveerd door deze instelling en ben gaan nadenken of dit niet anders kon. Natuurlijk neem ik een risico, ik durf dat te nemen. Ik ben ervan overtuigd namelijk dat een gesprek met mij een verschil kan maken, ik ben er ook van overtuigd dat dit waarde heeft maar ik vind niet dat het aan mij is die waarde te bepalen. Dat laat ik graag aan jou over, op deze manier hoop ik een interactie aan te gaan die gebaseerd is op wederzijds respect. Iets dat onmisbaar is voor een goede coach/cliënt relatie.
Feitelijk leg ik ook een verantwoording bij jou neer, door aan jou achteraf te vragen na te denken wat het gesprek met mij jou waard is en wat je bereid bent te betalen hiervoor.

Kan ik ergens informatie vinden over Waardebepaling achteraf?
Ja. Bijvoorbeeld op de website Waardebepaling achteraf of de website Durftevragen.